Weerbaarheidstraining

De weerbaarheidstraining is een actieve training voor jongeren die moeite hebben om voor zichzelf op te komen en die hierdoor overlopen worden. Weerbaarheid en solidariteit worden in balans gepresenteerd en getraind. Samen met de jongere wordt gezocht naar zijn/haar eigen krachten om van hieruit zelfvertrouwen op te bouwen en dit ook naar buiten te kunnen uitstralen.

 

Voor jezelf opkomen in positieve zin…..

Het is een mentale en fysieke training waarbij de jongere leert eigen keuzes te maken en het gaan van een eigen weg. Door het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en communicatieve en sociale vaardigheden, help ik de jongere weerbaarder te worden.

 

Voorwaarden van deelname:

  • De jongere is gemotiveerd en staat zelf geheel achter de training.
  • De ouder(s)/verzorger(s) werken mee aan de behandeling en zullen zijn/haar kind hierin tijdens het traject ondersteunen.

 

Meer info:

  • De training bestaat uit een “evidence based”programma. Dit houdt in dat er getraind wordt op grond van wetenschappelijk onderzoek, waarvan het beste resultaat mag worden verwacht.
  • De training wordt individueel en op maat aangeboden.
  • De wachttijd om te starten met een traject is afhankelijk van de beschikbare ruimte in de betreffende gemeente.

 

CASUS

Niels is een jongen van 14 jaar en is veel gepest door leeftijdsgenoten. Niels heeft hierdoor sociale angsten opgebouwd. Voor zijn gevoel moest hij zich continu bezig houden met anderen, waardoor hij zichzelf vergat en niet goed kon functioneren in de klas.

Met de weerbaarheidstraining heeft Niels aan zijn zelfvertrouwen kunnen werken door mentaal en fysiek te ervaren waar zijn eigen krachten liggen. Niels durft op een positieve manier steeds meer van zichzelf te laten zien, waardoor hij nu weer met zichzelf bezig kan zijn.